Latest Posts

tambah stamina, letih, cepat semput
Motivasi, Senaman

2 Cara Tambah Stamina Dengan Mudah

Umumnya, stamina ni dimaksudkan sebagai satu keupayaan untuk melakukan suatu kerja, dan kadar keupayaan tu lah stamina korang (dah macam buku teks fizik pulak). Betul lah kan, kalau stamina tinggi korang steady, kalau stamina yang rendah cepatlah semput.  Dan ada kesan lain kalau stamina korang berada di tahap rendah, iaitu: Stamina yang rendah juga bermaksud […]

Nutrisi

Ketagih Kafein? Ini Kesannya Kalau Berlebihan

Kafein ni kalau dapat nikmatnya lain machiam – sekejap ja buat kita terjaga dan lebih alert dan ini sedikit sebanyak membantu kita untuk lebih fokus dan pantas waktu melakukan kerja (termasuklah waktu bersenam tau). cuma tu lah, kafein ni ada bahayanya jika diambil berlebihan. Dan kesannya tu tak boleh kita buat main2. Kesan Ketagih Kafein […]

Kurus dan Weight Loss

10 Tip Turun Berat Untuk Perempuan

Perempuan. Kurus. Benda yang sentiasa bertindan antara dua kan 😛 jadi tak perlu cerita panjang kita terus staright to the point untuk 10 tips turun berat dengan mudah untuk perempuan. Sebab lain orang lain cabarannya nak kurus, korang pilih salah satu dan cuba selama seminggu kalau nak percaya. 😀 Tips Kurus Untuk Perempuan Pemakanan Kurangkan […]

senaman, kuarantin, virus
Senaman

3 Jenis Senaman Waktu Kuarantin

Fuh..dalam kuarantin ni memang tak boleh buat apa lah melainkan terkurung dalam rumah (kecuali nak senaman waktu kuarantin?). Tapi nak buat macam mana kan dengan tahap jangkitan virus pun dah dikira pandemik oleh KKM, kita ikuti agar bilangan yang kena jangkitan – termasuk yang sedang dirawat – makin menurun bilangannya sampai kita boleh counter balik […]

lapar selepas bersenam
Artikel Pemakanan, Kesihatan, Kurus dan Weight Loss, Nutrisi

Diet Kelaut? Sebab Cepat Lapar Selepas Bersenam

Punya semangat berdiet dan bersenam ni sekali tiba-tiba datang rasa lapar tahap kebulur. Nak makanan sihat macam roti gandum dah habis pulak, yang ada nasi dengan lauk berminyak. Kebulur punya pasal, ko makan sampai 2 pinggan nasi bukit, diet kelaut buat kesekian kalinya.. pernah kena tak? Rileks, ia isu biasa dan ada penyelesaiannya untuk korang […]

testimoni penggunaan Weightloss Workbook
Kurus dan Weight Loss

[UPDATE 2020] Testimoni Weightloss Workbook

Post khas min letakkan untuk kumpul testimoni dari pengguna siri Weightloss Workbook. Link ke page workbook tersebut di sini ya. Siri Weightloss Workbook yang dimaksudkan ini adalah koleksi panduan berdiet/senaman untuk digunakan dalam proses kurus. Min hasilkan workbook ni hasil daripada feedback yang minta panduan/guide untuk proses kurus, dan min perasan keperluan berbeza untuk tiap […]