Category: Kesihatan

Info dan tips penting berkaitan kesihatan ibu dan wanita, dari aspek kesihatan umum, dalaman wanita, serta kesihatan ibu dan anak, artikel yang dimuatkan dalam kategori ini ditulis dan dikemas kini mengikut perkembangan semasa.

Kurus dan Weight Loss

Bagaimana Cara Diet Bila Ada Anxiety?

Bagaimana cara diet bila ada anxiety? Yang tu boleh kata berganda cabarannya sebab kita kena berlawan dengan simptom-simptom dariu anxiety dan pada masa sama tubuh pula tengah sesuaikan diri dengan cara pemakanan baru. Ia bukan mustahil, tapi penting untuk waktu ni korang tak tegas sangat dengan diri. Cabaran Yang Ada Untuk Diet Bila Ada Anxiety […]

Artikel Kesihatan, Kesihatan

3 Cara Membantu Anxiety

Untuk orang yang alami isu anxiety, pastinya mereka akan kata ia bukan sesuatu yang boleh kita hadap hari-hari. Senang kata, tak enjoy lah. Cuma tu lah, mujur dengan zaman sekarang yang dah makin canggih DAN (yang ni penting) kesedaran orang ramai dekat isu anxiety ni kita ada peluang tinggi untuk pulih dengan lebih cepat, dan […]

Kesihatan, Motivasi

3 Tips Kurus Dalam Atomic Habits Untuk Kesihatan

Korang nak tak, kalau jumpa satu cara yang boleh buatkan korang konsisten dengan amalan yang korang nak komit, contohnya berdiet? Buku Atomic Habits banyak dikongsikan sebagai satu cara yang simple banget kalau nak konsisten dengan produktiviti dan tabiat tertentu. Biasalah kita kadang-kadang tak komit dan azam yang ada selalunya separuh jalan ja kan. Kalau penyelesaian […]

Kurus dan Weight Loss

10 Tip Turun Berat Untuk Perempuan

Perempuan. Kurus. Benda yang sentiasa bertindan antara dua kan 😛 jadi tak perlu cerita panjang kita terus staright to the point untuk 10 tips turun berat dengan mudah untuk perempuan. Sebab lain orang lain cabarannya nak kurus, korang pilih salah satu dan cuba selama seminggu kalau nak percaya. 😀 Tips Kurus Untuk Perempuan Pemakanan Kurangkan […]

lapar selepas bersenam
Artikel Pemakanan, Kesihatan, Kurus dan Weight Loss, Nutrisi

Diet Kelaut? Sebab Cepat Lapar Selepas Bersenam

Punya semangat berdiet dan bersenam ni sekali tiba-tiba datang rasa lapar tahap kebulur. Nak makanan sihat macam roti gandum dah habis pulak, yang ada nasi dengan lauk berminyak. Kebulur punya pasal, ko makan sampai 2 pinggan nasi bukit, diet kelaut buat kesekian kalinya.. pernah kena tak? Rileks, ia isu biasa dan ada penyelesaiannya untuk korang […]

testimoni penggunaan Weightloss Workbook
Kurus dan Weight Loss

[UPDATE 2020] Testimoni Weightloss Workbook

Post khas min letakkan untuk kumpul testimoni dari pengguna siri Weightloss Workbook. Link ke page workbook tersebut di sini ya. Siri Weightloss Workbook yang dimaksudkan ini adalah koleksi panduan berdiet/senaman untuk digunakan dalam proses kurus. Min hasilkan workbook ni hasil daripada feedback yang minta panduan/guide untuk proses kurus, dan min perasan keperluan berbeza untuk tiap […]