Tag: 101

Diet

Asas Tentang Diet Alkali

Diet alkali dulu ada juga sedikit sebanyak popular suatu masa dulu, tapi trend mengamalkan diet ini tak sekuat seperti diet rendah karbohidrat (atkins, contohnya). Namun pada pendapat min personally, diet ini sendiri bagus untuk diamalkan secara konsisten, lagi-lagi dengan cara pemakanan yang lebih kurang seperti cara orang dulu-dulu.

Diet, Motivasi

Soalan Yang Biasa Ditanya Ketika Diet Dan Kurus

Tak semua orang berpengetahuan dalam bidang kesihatan ni, tapi tak bermakna kita nak sihat kan; jadi dalam proses kurus mengurus ni pasti ada banyak soalan yang kita terfikir dan nak tahu kat mana penyelesaiannnya. Khusus dalam post ini, min senaraikan soalan yang biasa ditanya ketika diet dan kurus ini, untuk mudahkan rujukan korang.