Tag: hormon wanita

Kesihatan, Kewanitaan

Sebab Penat Ketika Period

Ada jugak orang penat ketika period ya? Bila datang period ini ada pelbagai isu yang berlaku; sakit perut yang mengazabkan itu sudah pasti, perut sebu dan kembung, moody tak pepasal pun harus juga, dan yang terkini isu yang banyak diperkatakan adalah rasa penat ketika period. Bukan penat biasa mengada2 tu, tapi keletihan melampau sampai tak […]

Kesihatan, Kewanitaan

Bagaimana Hormon Wanita Mempengaruhi Tubuh Anda

Umum kita ketahui bagaimana hormon wanita dalam tubuh kita memberi kesan besar kepada diri kita, secara fizikal mahupun psikologikal. Banyak perkongsian status panjang dan artikel share di facebook mengenai hal ni kan? Sampai ada kes berat contohnya seperti ibu yang mengelar leher anak yang baru lahir, sebab ada simptom meroyan. Jangan main-main lah weh dengan […]