Tag: motivasi

tambah stamina, letih, cepat semput
Motivasi, Senaman

2 Cara Tambah Stamina Dengan Mudah

Umumnya, stamina ni dimaksudkan sebagai satu keupayaan untuk melakukan suatu kerja, dan kadar keupayaan tu lah stamina korang (dah macam buku teks fizik pulak). Betul lah kan, kalau stamina tinggi korang steady, kalau stamina yang rendah cepatlah semput.  Dan ada kesan lain kalau stamina korang berada di tahap rendah, iaitu: Stamina yang rendah juga bermaksud […]

Motivasi

Koleksi Ayat Motivasi Untuk Semangat

Motivasi untuk maintain berdiet dan senaman itu pasti dan jangan risau, tu tak buatkan korang lembik atau tisu. Sebab kuncinya untuk jadikan rutin baru ini sebagai habit yang kita dah biasa, jadi kaedah motivasi ni sedikit sebanyak akan push kita untuk kekal komited dengan cara hidup baru, betul tak? Jadi baca setiap quote ini, dan […]

Motivasi

Tips Untuk Maintain Motivasi Dalam Senaman

Nak maintain motivasi dalam senaman tu sebenarnya agak payah. Berapa ramai antara kita yang konsisten bersenam ikut jadual yang kita plan? Rasanya tak ramai kan? Sebab ia berkait dengan kapasiti dalam minda kita tapi tu lah, sampai bila nak salahkan kapasiti tersebut setiap kali kita tak konsisten senaman kan. Okeh, kita terus kepada point, iaitu […]

penurunan berat, berat turun 10 kg
Kesihatan, Kurus dan Weight Loss

Penurunan Berat Sampai 10kg Sebulan, Bagus Ke?

Biasa tengok produk yang tawarkan hasil penurunan berat berkilo dalam seminggu sebulan ja kan? Walaupun dengan gambar testimoni yang tunjukkan perbezaan ketara yang biasa buat kita terliur tengok, kita terfikir jugak adakah bagus kesannya untuk kita? Contoh penurunan berat laju yang dimaksudkan di sini adalah yang turun tak beragak tingginya dalam 5kg dalam seminggu dua […]

ciri-ciri orang yang kurus, maintain kurus, tips kekal kurus
Motivasi

5 ciri-ciri orang yang dah kurus, maintain kurus

Siapa tak nak kalau dah capai target berat badan, akan maintain dengan berat badan tersebut? Namun yang membezakan orang dah kurus dan kekal dengan berat badan tersebut, berbeza dengan orang yang dah kurus lepas tu berat dia naik balik. Baca lanjut untuk tahu sebab apa. Nota: kalau berat badan naik sebab mengandung ke, hormon ke, […]