Tag: tips diet

Artikel Pemakanan, Nutrisi, Uncategorized

Kaedah Memasak Yang Sihat

Kita tahu aspek makanan mainkan peranan majoriti dalam proses kurus kita. Dan pada masa sama kaedah memasak yang kita gunakan juga mainkan peranan sebab ia akan berikan kesan kepada nutrisi dalam makanan tersebut. Jadi kaedah memasak yang sihat yang mana sesuai untuk berdiet ni? Sebab memasak ni menggunakan tenaga haba, dan ia boleh buang keluar […]

emotional overeating, eat, makan banyak, susah nak diet, tips kurus
Kurus dan Weight Loss, Motivasi

Makan Sebab Emosi – Emotional Overeating Ni Tak Boleh Dibuat Main

Untuk yang baca artikel ni, mungkin korang pernah atau sedang alami isu di mana asal korang alami satu emosi yang tinggi (tak kira sedih, merajuk, atau marah) korang otomatik akan isi pinggan dengan makanan yang banyak untuk makan. Betul tak? Itu yang kita panggil sebagai emotional overeating. Mengapa Emotional Overeating Berlaku? Isu ini berlaku di […]

diet di rumah, cepat kurus, tips kurus, cara turun berat, diet ibu menyusu
Diet

Tips Untuk Berdiet Di Rumah Untuk Ibu

Antara tips untuk berdiet di rumah, yang paling asas adalah untuk tidak rasa tertekan melakukannya. Sebab apa? Kalau stress atau rasa pressure je konfom diet korang kelaut buat kesekian kalinya. Lepas terjaga stress tu baru boleh ikuti tips lain. 😀 Kenapa Stress Bahaya Untuk Ibu Nak Kurus? Secara stright to the point, ya. Rasa stress […]

diet kelaut
Motivasi

Nak Diet Kena Sempurna Semuanya Kan?

Isu yang biasa kita alami ketika berdiet yang kita kongsikan terus kepada point ja ya: jangan jangka nak diet kena sempurna semata-mata. Mindset ini tak lebih akan menyebabkan korang sangat mudah diet nak kelaut. Baca sini, post apa yang korang perlu buat bila diet kelaut. Maksud Nak Diet Kena Sempurna Maksud Shai di sini adalah, […]

tips biasakan diet rendah karbo, diet rendah karbo, kurus cepat
Atkins, Diet, Nutrisi

Tips Untuk Membiasakan Diri Dengan Diet Rendah Karbo

Banyak-banyak diet, diet rendah karbo ini antara banyak yang tumpas kelaut walaupun manfaatnya tak dinafikan dan berkesan. Post ini kongsikan beberapa tips yang boleh korang amalkan untuk memudahkan transition ke diet rendah karbo, dan inshaa Allah korang mudah nak konsisten. Sebab dalam perfect world, hari ni kita buat keputusan nak amalkan diet sekian-sekian, memang akan […]