Tag: weightloss

testimoni penggunaan Weightloss Workbook
Kurus dan Weight Loss

[UPDATE 2020] Testimoni Weightloss Workbook

Post khas min letakkan untuk kumpul testimoni dari pengguna siri Weightloss Workbook. Link ke page workbook tersebut di sini ya. Siri Weightloss Workbook yang dimaksudkan ini adalah koleksi panduan berdiet/senaman untuk digunakan dalam proses kurus. Min hasilkan workbook ni hasil daripada feedback yang minta panduan/guide untuk proses kurus, dan min perasan keperluan berbeza untuk tiap […]

produk diet, cepat kurus
Kurus dan Weight Loss

Guna produk kurus dalam diet. Wajib ke?

Salah satu benda yang sinonim dengan proses kurus di sini adalah penggunaan produk kurus dalam berdiet. Penting ke produk ni sebenarnya bila kita nak start diet2 ni? Apa yang dimaksudkan produk kurus Produk kurus yang dimaksudkan boleh bawa kepada maksud yang umum, yang mungkin boleh dari vitamin dan mineral yang kita ambil, bahan-bahan tertentu yang […]

kulit menggeleber, turun berat
Kurus dan Weight Loss

Kulit menggeleber selepas kurus tak nanti?

Ni mesti antara isu yang korang terfikir kan? Ye lah, apa jadi dengan kulit jika menggeleber selepas kurus nanti? Mana tak nya, bila badan dah makin slimn, ap[a jadi dengan kulit yang berlebihan tu nanti? Mengapa keadaan kulit menggeleber selepas kurus berlaku? Isu ini berlaku lagi2 kepada yang kurus secara mendadak, contohnya yang lalui pembedahan […]

membuang berat air, water retention, fluid
Kesihatan, Kurus dan Weight Loss

Tips Mudah Membuang Berat Air

Biasa kita dengar orang yang berjaya turunkan berat badan dengan cepat adalah berat air yang dibuang kan; sebab walaupun badan kita ada 70% air sekalipun, berat air yang dimaksudkan adalah yang berat berlebihan yang buat kita membuncit tu. Dan tak perlu sebenarnya lebihan berat air tersebut. Keadaan yang dinamakan sebagai water weight ini asalnya tak […]